top of page

ÖZGEÇMİŞ

 ..............

     Köydeki beş yıllık ilkokuldan sonra orta öğrenimini Malatya’da yatılı bir okulda geçirdi. Lise son düzeyine gelirken, okul notları yüksek olduğu için, yine yatılı olarak, Ankara’ya yüksek öğrenime gönderildi. Hazırlık sınıfının ardından üniversite sınavına katıldı. Üniversiteyi yine Ankara’da  “Eğitim Bilimleri” dalında okudu. 

     Mezun olduğu 1971’de, yatılı okumanın getirdiği “mecburi hizmet”le Erzurum’a öğretmen atandı. Üç yıl boyunca Erzurum’daki bazı liselerde ve sonradan fakülteye dönüştürülen Kâzım Karabekir Eğitim Enstitüsü’nde, Psikoloji / Felsefe / Eğitim Sosyolojisi gibi dersleri okuttu, Türkiye’deki ilk psikolojik danışmanlık ve rehberlik servislerinden birini Erzurum Lisesi’nde kurdu. 

     1974’te TRT’nin muhabirlik sınavına katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı dört aşamalı sınavı başaran 22 kişiden biri oldu. TRT Haber Merkezi’nin Ankara / Kavaklıdere’deki en önemli ünitelerinde önceleri muhabirlik, sonra da yöneticilik görevleri yaptı. Türkiye’de televizyon yayıncılığını ve onun önemli alanı olarak da TV Haberciliğini geliştiren ilk kadrolar arasında yer aldı. 

     1986’da Ankara’dan Antalya’ya taşındı. Aynı işi bu kez Batı Akdeniz illerinde yürüttü. Bu dönemde özellikle “belgesel habercilik” denilen türü ve tarzı geliştirdi. Turizmin yeni yeni parladığı dönemle örtüşen bu yıllarda Antalya’yı dünyaya anlatan programlar yaptı. 

     Türkiye’de televizyon haberciliği alanında düzenlenen resmi kurslarda eğitici oldu ve yeni kuşakların yetişmesine katkıda bulundu. Zaten TRT’deki usta-çırak ilişkisi içinde de birçok haberci yetiştirdi. TRT dışında da “Televizyon Haberciliği ve Röportaj Teknikleri” konusunda hem seminerler verdi hem de basılmamış notları bazı iletişim fakültelerinde ve gazetecilik örgütlerinin üye eğitiminde materyal olarak okutuldu.

 

     2005 yılında kamu televizyonundan emekli oldu. Ancak, hayal ettiği dinlenmeyi ve özgürlüğü bulamadı. Dost ricalarını kıramayınca, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptı. O yıllarda Antalya’daki büyük şirketlerin basın ve halkla ilişkiler projelerine öncülük etti. 

     Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi. Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK)’nün de onursal üyesi. 

     Halen yaz dönemini Batı Toroslar’ın içindeki Bayatbademleri köyünde geçiriyor, sonbaharda havalar soğumaya başlayınca da, bu bölgenin eski Yörükleri gibi, yeniden kente, Antalya’ya dönüyor. 

     Halkla İlişkiler mezunu olan eşi Hatice Tuncel, Antalya Valiliği, Antalya Müzesi ve Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde basın ve sekreterlik birimlerinde çalıştı, emekli oldu. İki çocuğu da Endüstriyel Tasarımcı. Büyük oğlu Kerem (İTÜ 2003), kariyerine gayrimenkul sektöründe devam ederken, küçük oğlu Yunus (ODTÜ 2012) ise kendi dalında akademik ilerleyişini Viyana'da sürdürüyor.  

     Her nasılsa, bütün günlerini - yıllarını dolduran mesleğine karşın, özellikle geceleri saat 3-4 dolayında fırsat kollayarak bazı kitaplar yazdı. Bunlar çocuk ve gençlik çağına yönelik romanlar ve anlatılardı. Tabii, bazı kitapları yetişkinlerin de elinden alamazsınız ve galiba burada da biraz öyle oldu.

 

Yapıtları:

 

  1. “Beydağları Efsane Söyler” adıyla ilk kitabı 1995 yılında yayınlandı. Bu yapıtta Batı Toroslar’dan söylenceler anlattı.

  2. “Elveda Kumru” adıyla yazdığı roman dosyası 1996’da BU Yayınevi Çocuk Edebiyatı Roman Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı. Kitap o tarihten bu yana yurt içinde defalarca basıldı, ayrıca “Leb Wohl, Turteltaube” adıyla Almancaya da çevrildi.

  3. “At Burcu” adlı kısa romanı da ilk gençlik dönemi için yazdı.

  4. “Suda Kurudu Kökler”: Aslında yetişkinlere dönük bir roman olmasına karşın, gençler de yapıtı rahatça okuyabiliyor.

  5. “Gitme Turnam” , tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyen bir delikanlının arkadaşlığını anlatıyor.

  6. "Son Zil" ise, zamana ve mekana direnen bir sevginin hikayesini konu ediyor.

  7. "Tepede Tipi" , bir kış günü Toros Dağları'na giden bir ailenin, tipi ve dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

 

     Konuşma eğitimi ve metin yazarlığı alanında kendisini gerçekten gerçekleştirmeye niyetli insanlara dersler veriyor. Hitabet (Retorik, Belagat) alanında özel yöntemlerle kişiye özel eğitim programları uyguluyor.

Yazma serüvenini kendi anlatımından okumak isterseniz...tıklayınız: Bir Gün Bir Kitap Yazdım

bottom of page